OGS | Keretin Golf-kenttä

Paikallissäännöt

Paikallissäännöt

Kaikki kentällä olevat porausputket (merkattu sinisellä värillä) sekä mittamerkit/-paalut ovat kiinteitä haittoja ja niistä vapautuu ilman rangaistusta. s.16.1 Pallon ollessa esteessä ei vapautusta.

Yleisellä pelialueella olevilta teiltä voi vapautua ilman rangaistusta (s.16.1a). Pallon ollessa esteessä ei vapautusta.

Bunkkerissa olevat veden aiheuttamat syvät valumaurat ovat kunnostettavaa aluetta Pelattaessa väylää 4/13 ja pallon mentyä tiiauspaikkojen edessä olevaan punaiseen esteeseen (punaiset paalut), pelaaja voi halutessaan pudottaa pallon yhden lyönnin rangaistuksella Dropping zone alueelle, joka sijaitsee mäen päällä (vihreät paalut).

Palloa ei saa lyödä estealueella olevasta verkkoaidasta.

Pallon mentyä keltaiseen esteeseen (keltaiset paalut) väylällä 7/16 voivat tasoituksella 37–54 pelaavat halutessaan siirtyä Dropping zone alueelle sillan toiselle puolelle. Pallo on dropattava yhden lyönnin rangaistuksella vihreillä paaluilla merkitylle alueelle.

Pelattaessa väylää 6/15 keltainen estealue reiällä 7/16 pelataan kuin se olisi punainen estealue

Pelaajan pallon ollessa ilmastointireiässä yleisellä pelialueella väyläkorkeuteen tai lyhyemmäksi leikatulla alueella, vapautuu siitä ilman rangaistusta.

Pallon voi nostaa ja puhdistaa sekä asettaa enintään tuloskortin pitkän sivun (20cm) päähän pallon alla olevasta reiästä. Ei kuitenkaan lähemmäksi lippua.

Etäisyyttä mittaavien laitteiden käyttö on sallittu.

Kiinteät haitat lähellä viheriötä esim. sadettimen kansi. (s.16.1)

Vapautumisvaihtoehdot, kun kiinteä haitta on lähellä viheriötä ja pelilinjalla

Pallon ollessa yleisellä pelialueella. Pelaaja voi vapautua s.16.1b mukaisesti kiinteän haitan ollessa:

Pelilinjalla, ja se on:

  • Enintään kahden mailanmitan etäisyydellä viheriöstä, ja
  • Enintään kahden mailanmitan etäisyydellä pallosta
  • Poikkeus – Vapautumista ei sallita, jos pelilinja ei ole tarkoituksenmukainen.
  • Vapautumista ei sallita tämän paikallissäännön perusteella, jos pelaaja valitsee pelilinjan, joka on selkeästi epätarkoituksenmukainen.

Rangaistus paikallissääntöjen rikkomisesta:
Lyöntipelissä kaksi lyöntiä ja reikäpelissä reiän menetys.

Paikallissäännöt (PDF)