Uutiset

21.12.2020

Hyvää Joulua!

Seuramme juhlavuosi alkaa olla lopuillaan ja on aika hiljentyä Joulun viettoon. Päättyvä vuosi on ollut hyvä golfvuosi kaikilla mittareilla mitattuna. Kiitos tästä kuuluu teille hyvät seuramme jäsenet. Kiitos siitä, että tulitte pelaamaan vaikka pandemia painoi päälle.

Keretin kentän tulevaisuuden yllä leijuu kuitenkin uhka. Finn Cobaltin suunnitelmissa on avata kaivos Kerettiin lähi tulevaisuudessa. Suunnitelmissa on myös, että osa golfkentästä otetaan kaivoksen käyttöön. Tätä meidän golfareiden on vaikea niellä. Kentän rakentamisella on paikattu aikasemman kaivostoiminnan jättämiä arpia ja siihen on panostettu valtava määrä rahaa ja työtä. 

Ymmärrämme kyllä, että uusi kaivos olisi piristysruiske paikkakunnalle uusien työpaikkojen ja muun toimeliaisuuden myötä. Mutta mitä on Outokumpu ilman golfkenttää? Väitän, että se satapäinen golfarijoukko joka vierailee Keretissä joka vuosi jättää aika ison määrän euroja paikkakunnan palveluntarjoajille. Golfin terveysvaikutukset ovat kiistattomia ja se ennalta ehkäisee monia tuki- ja liikuntaelinsairauksia.

Vulcan Hautalampi Oy omistaa Keretin kentän maapohjan ja sillä on tietenkin oikeus tehdä maillaan mitä haluaa. Toivomme kuitenkin, että tuleva kaivoshanke toteutetaan rikkomatta upeaa Keretin golfkenttää.

Hyvää ja rauhallista Joulua!

Raimo Tölli

 

 

 

 

Onnistuneita elämyksiä!