OGS | Keretin Golf-kenttä

Kilpailumääräykset

Kilpailumääräykset

Outokummun Golfseuran kilpailumääräykset

Kilpailuun ilmoittautuminen:
Kilpailua edeltävään iltaan klo 16.00 mennessä caddiemasterille tai Nexgolf-järjestelmään.
Lähtölistat julkaistaan ilmoittautumisajan jälkeen klo 16.30 Nexgolfiin ja klubin ilmoitustaululle.

Jälki-ilmoittautuminen:
Jälki-ilmoittautuneita voidaan ottaa mukaan 5€ lisämaksulla. Lopullisen päätöksen hyväksymisestä tekee kilpailunjohtaja.

Kilpailumaksut:
Pelaajan on suoritettava kilpailumaksu ennen lähtöä. Kilpailumaksu ilmoitetaan kilpailukutsussa Nexgolfissa ja klubin ilmoitustaululla.

Ikärajat:
Kilpailuissa, joissa sarjajako on ikärajaperusteinen, noudatetaan SGL:n sekä EGA:n päätöksiä ikärajojen suhteen.

Junioripelaajat (pojat) sekä seniorit (miehet):
12-vuotiais tai nuorempi pelaaja saa pelata tasoituksellisessa kilpailussa punaiselta lyöntipaikalta sen vuoden loppuun asti, jona hän täyttää 12 vuotta. 65-vuotias pelaaja saa pelata tasoituksellisessa kilpailussa punaiselta lyöntipaikalta siitä vuodesta eteenpäin, kun hän täyttää 65 vuotta. Pelaajan on ennen kilpailun alkua ilmoitettava mitä lyöntipaikkaa hän kilpailussa käyttää.

Kilpailujen lähtöaikojen ja tulosten julkaiseminen sekä palkinnot:
Kilpailujen lähtöajat ja tulostiedot julkaistaan seuran ilmoitustaululla sekä nexgolfissa. Pelaaja, jolla ei ole aktiivista EGA-tasoitusta voi osallistua kilpailuun, mutta sijoittuessaan tasoituksellisessa sarjassa palkinnoille hän ei voi vastaanottaa palkintoa vaan palkinto siirtyy tulosluettelossa seuraavalle. EGA-tasoituksen puuttumisella ei ole vaikutusta tasoituksettomiin sarjoihin.

Kilpailusta poisjääminen:
Kilpailusta pois jääminen tulee ilmoittaa kilpailua edeltävään iltaan klo 16.00 mennessä caddiemasterille. Huono sää, sopimaton starttiaika, ei mieleinen aloituslyöntipaikka ja epämieluisat pelikaverit eivät ole hyväksyttäviä syitä.

Mikäli kilpailija jää ilman hyväksyttävää syytä pois kilpailuista, tulee hänen suorittaa kilpailumaksu seuran toimistoon. Kilpailija voi osallistua seuraavaan kilpailuun vain suorittamalla edellisen kilpailun kilpailumaksun. Hyväksyttävistä syistä päättää kilpailutoimikunta tapauskohtaisesti.

Kilpailun keskeyttäminen:
Keskeyttäminen on sallittua sairastapauksissa josta on toimitettava ilmoitus kilpailutoimikunnalle. Muista hyväksyttävistä syistä päättää kilpailutoimikunta tapauskohtaisesti. Kilpailun keskeyttämisessä ilman hyväksyttävää syytä on rangaistuksena kahden kilpailun kilpailukielto. Toistuvista kilpailun keskeyttämisestä voi kilpailutoimikunta määrätä kilpailukiellon koskemaan myös useampaa kilpailua.
Jos kilpailu keskeytetään toimikunnan tai kilpailunjohtajan määräyksestä ja kilpailija ei ole ehtinyt aloittaa pelikierrostaan palautetaan hänelle kilpailuun osallistumisesta maksetut maksut.

Hidas peli:
Jos ryhmä jää edellisestä ryhmästä jälkeen yli yhden väylän mitan ja hidastelu ei johdu ohituksesta pelaajat joutuvat tuomarin aikatarkkailuun. Mikäli pelaaja käyttää tämän jälkeen lyöntiinsä aikaa enemmän kuin 40 sekuntia siitä, kun hänen vuoronsa oli pelata palloa, saa pelaaja rangaistuksen säännön 6-7 mukaisesti. Ensin ryhmälle ilmoitetaan, että he ovat aikatarkkailussa, sen jälkeen…

Ensimmäinen rikkomus: Yksi lyönti
Toinen rikkomus: Kaksi lyöntiä
Useampi rikkomus: Pelistä sulkeminen

Huomaavaisuus:
Pelaajien on osoitettava huomaavaisuutta toisia pelaajia kohtaan aiheuttamatta häiriötä heidän pelilleen liikkumalla, puhumalla tai tarpeettomasti metelöimällä. Pelaajan on varmistettava, että hänen puhelin eivätkä muutkaan elektroniset apuvälineet kuten mittalaitteet aiheuta häiriöitä muille pelaajille. Kilpailunjohtaja voi sulkea vakavan rikkomuksen golfkäytöstä kohtaan tehneen pelaajan pelistä säännön 33-7 mukaisesti.

Tasatulokset:
Lyöntipelikilpailussa tasatulokset ratkaistaan seuraavasti:

18-reiän kilpailut: Viimeiset 9 reikää 6, 3, viimeinen reikä ja arpa

36-reiän kilpailut: Viimeiset 18 reikää 9, 6, 3, viimeinen reikä ja arpa

Mikäli kilpailussa on lähdetty kahdelta tai useammalta tiiltä, ratkaistaan tasatulokset kentän reikien numerojärjestyksen mukaan edellä kerrotulla tavalla.

Seuran mestaruuskilpailuissa (myös paripeli) ratkaistaan voittajat ”sudden-death” säännöllä lyöntipelin säännöin. Uusinta reikinä käytetään väyliä 1 ja 9.

Tasoituksellisissa kilpailuissa tasatulostilanteissa ratkaisu määräytyy tasoituksen perusteella eli tasatulostilanteissa alemmalla slopen mukaisella tasoituksella pelannut voittaa. Jos pelaajien slopen mukainen tasoitus on sama, silloin tasatulokset ratkaistaan: Viimeiset 9 reikää, 6, 3, viimeinen reikä ja arpa.

Tuloskortin täyttö:
Tuloskortti täytetään loogisessa numerojärjestyksessä ylöspäin. Esim. Lähtö teeltä 9
seuraavana 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.

Golfauton käyttö:
Golfauton käyttö on sallittu. Huomioi, että seuralla on käytössä vain yksi golfauto! Kilpailuissa suosittelemme tarvelähtöistä varaamista esim. liikuntarajoitteisuus on etusijalla useamman varaajien tapauksissa.

Muuta:
Seuran järjestämisessä kilpailuissa noudatetaan golfin sääntöjä, paikallissääntöjä sekä Suomen golfliiton yleisiä kilpailumääräyksiä. Peliryhmän nopeudesta vastaa ryhmän pienimmällä tasoituksella pelaava.